Wat doet de Europese Unie op lokaal niveau? We weten allemaal dat de EU wetten maakt, maar wist je dat 70% van deze wetten op lokaal niveau worden uitgevoerd? Hoe zit dat? En wat hebben jongeren daarmee te maken? Je hoort het in deze aflevering van Podcast Jong Europa!

David Langerak is de Utrecht City Representatieve for the EU, wat betekent dat hij in Brussel de stad Utrecht vertegenwoordigd. Voor hem is wat er in Brussel gebeurd relevant voor Utrecht en is hij met ons in gesprek gegaan over hoe dat zichtbaar is.

Ted Minkels is 24 jaar oud en woont in het kleine fijne
Hapert. Hij heeft net zijn diploma Sociaal Cultureel Werker in de pocket. Het fijne aan dit werk vindt hij dat hij er heel veel van zichzelf in kwijt kan, of het nu een activiteit rondom sport of een muziekworkshop is.

Corine Fontijn studeerde Europese bestuurskunde in Utrecht en aan de Universiteit Konstanz (Duitsland). Daarna werkte ze het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel.  Ze deed daar onderzoek naar de interactie tussen regio’s en Europa.

Ali Salim is 19 jaar oud en woont in Tilburg. Hij zit in het
derde jaar van de opleiding Sociaal Cultureel Werk. Hij loopt stage bij BOOTS Projects, waar ‘wij met zijn allen een steentje proberen bij te dragen aan de samenleving.’

Onze podcasts worden opgenomen in VondelCS – Media & Cultuur LAB van AVROTROS.