Donderdag is het zo ver. Dan worden de Europese verkiezingen in Nederland gehouden. Liesje Schreinemacher van de VVD spreekt in deze podcast over veiligheid, buitenland en defensie. Ze gaat in gesprek met Diyar Jassim van ROOD (Jongeren SP) en Angelo Delsen van PINK! (Jongeren PvdD).

Gasten

Liesje Schreinemacher is nummer 5 op de VVD EP kandidatenlijst. Liesje was eerder politiek adviseur op het ministerie van Defensie en is nu advocaat. Liesje is geboren en getogen in Rotterdam, maar naar eigen zeggen niet bang en daarom tijdens haar studie naar Amsterdam verhuist, waar zij nu ook woont. Als EP kandidaat vindt ze het belangrijk dat Nederland blijft samenwerken met andere landen, om zo onder andere de veiligheid van Nederland waar te borgen. In haar vrije tijd gaat Liesje graag met vrienden naar concerten en hoopt ooit weer de tijd te hebben om zelf in een bandje te zingen.

Angelo Delsen (24) is vicevoorzitter van PINK!, de jongerenpartij van de Partij van de Dieren. Angelo studeert en vindt dat er radicale veranderingen nodig zijn in de manier waarop wij onze samenleving inrichten, om op die manier mensenrechten, dierenrechten en duurzaamheid te kunnen garanderen. Angelo is ook reservist bij het korps nationale reserve. Hij vindt het het leukst om Marco Borsaro te zingen, terwijl hij samen met zijn vriendin door Europa reist.

Diyar Jassim (24) is bestuurslid bij ROOD, de jongerenpartij van de SP. Ze woont in Amsterdam, is afgestudeerd in rechten en is fractiemedewerker bij de SP amsterdam. Als zelfbenoemd activist heeft Diyar eerder samen met gedupeerde bewoners Jassim gestreden tegen huisjesmelkers die studenten uitbuiten.

Onze podcasts worden opgenomen in VondelCS – Media & Cultuur LAB van AVROTROS.