We gaan weer naar de stembus! In de aanloop van de Europese verkiezingen gaan we het in een aantal afleveringen hebben over hoe we jongeren aan het stemmen krijgen. Waarom zou dat eigenlijk moeten? En hoe krijgen we dat dan voor elkaar? 

In deze aflevering gaan we in gesprek met kandidaat Europarlementariër Dirk-Jan Koch (GL). Aan tafel zitten Rebekka Timmer en Thijs Langevoort. Luister mee!

Gasten

Dirk-Jan Koch (39) is kandidaat Europarlementariër voor Groenlinks. Hij heeft gestudeerd aan University College Utrecht en de London School of Economics, en aan de Radboud Universiteit. Hij richtte zich in zijn studie op ontwikkelingssamenwerking. Hij heeft daarna bij het Ministerie voor Buitenlandse Zaken gewerkt, daarna in Congo en West-Africa. Daarna kwam hij weer terug bij Buitenlandse Zaken. Hij is ook bijzonder hoogleraar Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan de Radboud Universiteit. 

dirkjan

Rebekka Timmer (19) was gemeenteraadslid in Hilversum voor de SP. Begin dit jaar is Rebekka overgestapt naar BIJ1, de partij van Sylvana Simons, waarbij ze haar zetel achterliet voor de SP. Inmiddels zit ze in het landelijk bestuur van BIJ1.

Thijs Langevoort (19) studeert International Relations and Organisations aan de Universiteit van Leiden. Hij was van jongs af aan al politiek geïnteresseerd en deed daarom mee aan verschillende Model United Nations en de debatwedstrijd “Op weg naar het lagerhuis’. In het tweede jaar van zijn studie wilde hij graag politiek actief worden, en werd daarom lid van VOLT. Inmiddels is hij voorzitter van het Leidsche team van de partij.

Thijs

Onze podcasts worden opgenomen in VondelCS – Media & Cultuur LAB van AVROTROS.