We gaan weer naar de stembus! In de aanloop van de Europese verkiezingen gaan we het in een aantal afleveringen hebben over hoe we jongeren aan het stemmen krijgen. Waarom zou dat eigenlijk moeten? En hoe krijgen we dat dan voor elkaar? 

We gaan aan tafel met Raoul Boucke, Julia Matser, Robert Klaassen en Lorenzo van der Weiden.

Gasten

Raoul

Raoul Boucke (43) is kandidaat 2 op de Europese lijst van D66. Hij is geboren in Suriname, en kwam 25 jaar geleden naar Nederland. Hij werkte bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU en was daar verantwoordelijk voor Coördinatie Transportraad, Wegvervoer o.a. thema’s luchtvaart, transport, milieu en klimaatverandering, en bij de Europese Commissie.

Julia Matser (26) is sinds juni 2018 Voorzitter van DWARS, de jongerentak van Groenlinks. Ze is afgestudeerd met een bachelor Liberal Arts en Sciences en Master Conflict Studies & Human Rights (2017). Ze heeft ervaring als onderzoeksassistente om jongeren te betrekken bij internationale samenwerking. Ze omschrijft zichzelf als activist en betrokken campagnevoerder voor een groener, meer inclusieve samenleving wereldwijd.

IMG_5930
robertklaassen

Robert Klaassen (22) is Dagelijks Bestuurslid Politiek en Internationaal bij het CDJA. Als bestuurslid is hij met name verantwoordelijk voor de totstandkoming van de standpunten van het CDJA. Naast zijn CDJA-werk is Robert ook actief voor het CDA in zijn woonplaats Hattem. Robert is afgestudeerd politicoloog en probeert in het hypermoderne Nijmegen als scriptiebegeleider zijn studenten nog wat christendemocratische waarden over te brengen. In zijn vrije tijd leest Robert graag boeken… over politiek.

Lorenzo van der Weiden (18) is burgerraadslid bij 50+ in Breda. Dit houdt in dat hij niet in de raad zit maar names 50+ deel mag nemen aan de beeld- en oordeelvormende sessies van de gemeenteraad. Hij studeert financiële dienstverlening in Breda.

lorenzo

Onze podcasts worden opgenomen in VondelCS – Media & Cultuur LAB van AVROTROS.