Vanavond komt onze tweede aflevering online! In deze aflevering gaan we in gesprek met Reinier van Lanschot, lijsttrekker van de eerste Europese partij: Volt. Bij hem aan tafel zitten Anouk Daams van de Jonge Socialisten en Maarten Porte van de Jonge Democraten. Onderwerp: moet Europa hervormd worden?

Gasten

reinier-van-lanschot

Reinier van Lanschot (29) is lijsttrekker in Nederland van de eerste Europese partij: Volt. Hij was hiervoor niet politiek actief, maar nam vorig jaar ontslag bij Ahold om zich full time als vrijwilliger in te zetten voor Volt. Hij woont in Amsterdam, speelt Powerleague voetbal met vrienden en zijn twee broers en heeft een seizoenkaart bij Ajax. Snowboarden is zijn grootste hobby. Hij houdt van gamen, bordspelletjes en van lezen. Met name geschiedenisboeken.

Anouk Daams (24) is oud bestuurslid bij de Jonge Socialisten. Ze was verantwoordelijk voor de jonge kandidaten van de Partij van de Arbeid bij de Gemeenteraadscampagne van 2018, en heeft stad en land afgesjeesd in een prachtig busje om campagne te voeren. Anouk houdt van musicals, musicals en musicals. En paarden. Ze heeft net haar politicologie master afgerond en werkt nu in de technieksector.

marten-porte

Marten Porte (22) is bestuurslid bij de Jonge Democraten. Hij studeert politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, alhoewel van studeren tijdens zijn bestuursjaar niets terecht zal komen. Voor zijn bestuursjaar reist Marten stad, land en wereld af om de Jonge Democraten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Fun fact: Marten is niet de enige in zijn familie die actief is in de politiek.

Onze podcasts worden opgenomen in VondelCS – Media & Cultuur LAB van AVROTROS.